Miss Egzotica 2014 – uroczysty catering dla gości przygotował Mistrz Sowa wraz ze swoim zespołem

MEgzotica-logo 14 lutego 2014 roku w Warszawie odbyła się gala finałowa Miss Egzotica International 2014.

Elegancki catering dla uczestniczek i wszystkich gości zebranych na gali wykonał Robert Sowa wraz ze swoim teamem z restauracji Sowa & Przyjaciele. W specjalnie skomponowanym menu znalazły się m.in. wolno pieczona, mleczna jagnięcina w sosie porto z konfitowanymi szalotkami, indyjskie podudzia z kurczaka​ z soczewicą w pomidorach z Garam Masala i świeżą kolendrą, polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz grillowane warzywa z serem mozzarella i orzeszkami pinii i delikatne włoskie gnocchi z rukolą i oliwą truflową.

Przesłaniem projektu jest walka z dyskryminacją, wyrównanie szans, propagowanie kosmopolitycznej postawy, przedstawienie Polaków jako Obywateli świata, propagowanie postaw proekologicznych, solidarność z ubogimi Trzeciego Świata.

Kuliarna oprawa VIVA!Najpiękniejsi 2013 - dzieło Mistrza Sowy i ekipy restauracji Sowa & Przyjaciele
-->
newsletterAndrzejki